Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ciğer, ekşili

Ekşili Ciğer

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekşili Ciğer



Malzeme :

1 tane koyun karaciğeri

3-4 tane hıyar turşusu

4-5 çorba kaşığı zeytinyağı

3 diş sarmısak

3-4 dal maydanoz

1 domates

2 çorba kaşığı sirke

karabiber, tuz

Yapılışı :

Temizlenip yıkanarak kurulanan ve zarı soyulan ciğer, yarım parmak kalınlığında dilimlere ayrılır Dilimlerin enli olmaması için bıçak yatık şekilde tutulur Soyulan domates ve kornişon ayrı olarak ince ince kıyılır Sarmısak ayıklanır, çentilir Yemekten yarım saat kadar önce ciğer, tuzu - biberi konulduktan sonra una bulanır Büyükçe bir tavada 5 kaşık zeytinyağı hafifçe kızdırılır Ciğerin hepsi birden tavaya konur Fazla kurutmadan, yağı da yakılmadan kızartılır ve bir tabağa alınır Sonra tavanın içine 2 kahve kaşığı un konur Birkaç dakika karıştırdıktan sonra domates ve sarmısak katılır Biraz da bu şekilde karıştırılıp 1,5 bardak su, sirke ve kornişon eklenir Biraz daha tuz konur Birkaç taşım kaynatıldıktan sonra ciğerin üzerine dökülür Kıyılmış maydanoz da serpilerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.