Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
adaçayli, ciğer

Adaçayli Ciğer

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Adaçayli Ciğer



malzeme

600 gram dana karaciğeri,

75 gram margarin yağı,

1 dal adaçayı,

1 limon,

yeteri kadar un,

karabiber ve tuz

Yapımı:

Karaciğerin üzerindeki ince zarı ayıkladıktan sonra ciğeri dilimlere doğramalı, biberlemeli ve una bulamalı Bir güvece margarin yağıyle adaçayı yapraklarını koyup kabı ateşe oturtmalı Yağ ısınınca altındaki ateşi iyice kuvvetlendirmen ve una bulanmış ciğer dilimlerini içine atmalı Ciğer dilimlerinin her bir yüzünü ikişer dakika kızarttıktan sonra bunları güveçten çıkarıp sıcak bir yerde tutulan servis tabağına yerleştirmeli Ciğerler hafif ateşte ve uzun süre pişirilirse sertleşip kayış gibi olacaklarından bunların çok kuvvetli bir ateşte birkaç dakika kızartılmaları şarttır Ciğer dilimlerinin kızartılmaları sona erince güveçteki yağı bunların üzerlerine gezdirerek döktükten sonra üzerlerine tuz serpmeli Ciğer dilimlerinin çevresini haşlanmış patatesle veya limon dilimleriyle hattâ patates loret'le süsledikten sonra servis yapmalı İsteyenler dana ciğerinin yerine koyun ciğeri veya ödleri dikkatle ayırılıp atılmış tavuk ciğeriyle de bu yemeği pişirebilirler

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.