![]() |
Sirkeli Böbrek Tavası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sirkeli Böbrek TavasıKullanılacak malzeme 3 dana böbreği, 3 kaşık un, 1 baş soğan, 1 tutam biberiye otu, 1 avuç maydanoz, 1 bardak et suyu, 1 bardak elma sirkesi, 2 çorba kaşığı sadeyağ, yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() tarifi Yapımı: Böbreklerin yağını çıkardıktan sonra zar gibi ince derilerini mümkün olduğu kadar çıkarıp 15 dakika kadar hafif akan bir suyun altında tutmalı ![]() ![]() ![]() ![]() Etler kızarınca rendelenmiş soğanla kıyılmış maydanozu katmalı ![]() ![]() ![]() ![]() Yemeğin salçası koyulaşınca tencereyi ateşten almalı ve sıcak yerde tutulan servis tabağına boşaltmalı ve sıcak servis yapmalı ![]() |
![]() |
![]() |
|