![]() |
Mumbar Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mumbar DolmasıMumbar Dolması Tarifi - Mumbar Dolması Nasıl Yapılır - Mumbar Dolması Malzemeleri Mumbar Dolması İç Harcı (iki adet koyun mumbarı için); 2 Su Bardağı Pirinç 3 Adet (Orta Boy) Soğan 250 Gr ![]() 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası Tuz ve Karabiber Mumbarın Temizlenmesi ; Mumbarın bir ucu musluğa tutularak, ilk önce kaba pisliğinden arındırılır ![]() ![]() Mumbar, kesme tahtasının üzerine konur, bıçağın tersi ile üzeri kazınarak iyice temizlenir ![]() ![]() Mumbarlar, bir kaba konur ve tuz ile 2-3 dk ![]() ![]() Son olarak mumbarlar, soğuk su ile iyice durulanır, bu işlem 2-3 kez tekrar edilir ![]() İç Harcının Hazırlanması ; Soğanlar minik minik doğranır, pirinçler yıkanır ve kıyma, salçalar, tuz karabiber eklenerek yoğrulur ![]() Yapılışı ; 2 adet soğan ve yarım limon irice doğranır, mumbarlar ile birlikte bir kaba konur ve 2-3 dk ![]() ![]() ![]() Son olarak bir miktar tuz ile 1-2 dk ![]() ![]() Yine bir şiş yardımı ile, yağlı tarafı içe gelecek şekilde, "ters-yüz" edilir ![]() ![]() ![]() Mumbarın bir ucu hafifçe içeri kıvrılır, kabak oyacağının iç kısmına harç konur ve mumbarın içi çok sıkı olmayacak ve arada boşluklar bırakacak şekilde doldurulur ![]() Doldurma işlemi bitince, iki ucu birleştirilerek iple bağlanır ![]() Mumbarlar bir tencereye konur ve üzerini 3cm ![]() ![]() ![]() ![]() Mumbarlar pişerken, sürekli kontrol edilmeli ve su seviyesi eksildikçe, kaynar su eklenmelidir ![]() ![]() ![]() Piştikten sonra bir kevgire alınır ve suyu süzdürülür ![]() Servis edileceği zaman, zeytinyağında kızartılmalı ve mutlaka sıcak servis edilmelidir ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|