Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karişik, sakatat, sote

Karişik Sakatat Sote

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karişik Sakatat Sote



malzemeler


1 Koyun karaciğeri

2 koyun böbreği

1 koyun yüreği

1 koyun dalağı

2 Orta boy domates

2 Orta boy soğan

3-4 Çorba kaşığı sıvı yağ

3-4 Sivri yeşilbiber

8-10 Dal maydanoz

1 Tatlı kaşığı kekik

1 Tatlı kaşığı tuz

1/4 Çay kaşığı karabiber

tarifi


Ciğerin zarını çıkartıp kuşbaşı doğrayınız Yüreği uzunlamasına 1 parmak genişliğinde dilimlere kesiniz Böbreğin zarını çıkartarak ikiye ayırınız

Tencereye yağ, ince kıyılmış soğan, biber, domates koyarak 1-2 dakika karıştırarak pişiriniz Doğranmış sakatatları, kekiği ve bütün olarak dalağı katıp karıştırınız Hafif hararetli ısıda ağzı kapalı olarak yarım saat pişiriniz Tuz ve karabiber ilave edip bir kaç taşım kaynatınız Servis tabağına boşaltıp, üzerine kıyılmış maydanoz serpiniz


Not : Özellikle Kurban bayramında yapılan, bir sotedir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.