![]() |
Ciğer Mantarlı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ciğer MantarlıMalzemeler: 750 gr Dana Ciğeri (ince dilimleıımiş) 3 Çorba Kaşığı Limon Suyu 90 gr (6 çorba kaşığı) Tereyağ 2 Orta Boy Soğan (dilimlenmiş) 2 Diş Sarmısak (dövülmüş) 500 gr Domates (kabuğu soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış) 4 Orta Boy Mantar (temizlenmiş ve dilimlenmiş) 1 Tatlı Kaşığı Kekik 4 Çorba Kaşığı Un (içine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber karıştırılmış) HAZIRLANIŞI : Davetlerinizde çok beğenilecek olan mantarlı ciğeri patates ve taze sebze ile servis edebilirsiniz ![]() Ciğer dilimlerine limon suyunu serpip arasıra üstlerine bastırarak 30 dakika bekletiniz ![]() ![]() ![]() Domates ve mantarlarla kekiğİ de tavaya koyup 3-5 dakika kadar karıştırarak pişiriniz ![]() ![]() Ciğer dilimlerini bir peçete ile kurulayıp un-tuz-biber karışımına bulayınız (unun fazlasını silkerek atınız) ![]() Bir başka büyük tavada, kalan tereyağı eritiniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|