Dana Böbreği Taze Fasulyeli |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dana Böbreği Taze FasulyeliMalzemeler : 3 Dana Böbreği (yağları temizlenip yıkanmış) 30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı 1 Su Bardağı Kırmızı Şarap 250 gr Taze Fasulye (ayıklanmış) 6 Domates (kabukları soyulup,çekirdekleri temizlenerek doğranmış) 2 Tatlı Kaşığı Domates Sa Hazırlanışı: Hazırlanması kolay olan taze fasulyeli dana böbreği, yanında yeşil salata ve haşlanmış taze patatesle servis edilebilir Bir tencerede tereyağı eritiniz Köpükleri sönüp yağ kızdığında, böbrekleri koyup alt üst ederek 4 dakika kızartınız Ateşi kısıp böbrekleri bir kez alt üst ederek 5 dakika daha kızartınız Tencereyi ateşten alıp, böbrekleri bir tahtaya koyunuz ve keskin bir bıçakla 1-1,5 cm lik dilimler halinde kesiniz Şarabı tenceredeki yağa ekleyip ısıtınız ve kaynayınca ateşi kısarak, fasulyeleri ve kızarmış böbrekleri tencereye koyunuz Yemeğİ 20-25 dakika, fasulyeler yumuşayıp şarap yarı yarıya azalana kadar kaynatınız Sonra ateşi kısıp, domates, domates salçası ve fesleğeni (istenirse) ekledikten sonra yemeği 5 dakika daha koyulaşana kadar pişiriniz Tencereyi ateşten alıp yemeği ısıtılmış bir servis tabağına boşaltınız Üstüne maydanozları serpip hemen servis ediniz |
|