![]() |
Akciğer Yahnisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Akciğer YahnisiAkciğer Yahnisi Tarifi - Akciğer Yahnisi Yapılışı - Akciğer Yahnisi Nasıl Yapılır - Akciğer Yahnisi Malzemeleri Kullanılacak malzeme: 2 koyun akciğeri, 3/4 bardak sadeyağ, 4 baş soğan, 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı kekik, 2 demet dereotu, 1 çay kaşığı tarçın, 6 bardak su, yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() Yapımı: İki koyun akciğerini iyice yıkadıktan sonra fındık iriliğinde parçalara doğramalı ve tekrar bol akarsuda iyice yıkamalı ![]() ![]() Su kaynamaya başlayınca yüzünde birikecek köpükleri kevgirle alıp atmalı ![]() ![]() ![]() Beri yanda ateşe oturtulacak bir tencereye sadeyağın yarısıyle yarım ay biçiminde ince doğranmış soğanları koyup karıştırarak kavurmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|