![]() |
Mantarlı Ciğer Yahnisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Ciğer YahnisiMantarlı Ciğer Yahnisi Tarifi - Mantarlı Ciğer Yahnisi Yapılışı - Mantarlı Ciğer Yahnisi Nasıl Yapılır - Mantarlı Ciğer Yahnisi Malzemeleri yarım kilo mantar yarım kilo koyun ciğeri 2 adet kuru soğan 2 adet domates 3 diş sarımsak 2 adet biber 4 çorba kaşığı ayçiçek yağı yarım tatlı kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuz malzeme listesinden sonra, mantarlı ciğer yahnisinin ![]() ![]() ![]() sebzelerini doğrayarak işlemlere başlayalım soğanlarımızı doğruyoruz şimdi biberleri doğruyoruz çok ince olmayacak çekirdeklerini çıkardık şu büyüklük ideal domateslerin kabuklarını soyduk, küp şeklinde doğruyoruz sarımsaklarımızı da doğruyoruz şimdi de mantarları doğruyoruz çok fazla ufak olmayacak tencereye yağı bırakıyoruz biraz ısındıktan sonra ciğerimizi ekliyoruz ciğerimizi doğradıktan sonra süzgece çıkarttık fazla kanının akması için, bunu da belirtelim kabuk bağlayana kadar kavuruyoruz artık soğanları ekleyebiliriz soğanlar biraz gevşeyince sarımsağı ekleyeceğiz artık sarımsağı ve biberi ilave edebiliriz biberler tam olarak yumuşamadan, mantarları ilave edeceğiz az sonra şimdi artık tuzu ve karabiberi serpelim domatesi ![]() ![]() ![]() ve mantarı da ekleyebiliriz biliyorsunuz mantar, sulanan bir sebze onun için ilave su kullanmayacağız zaten az sonra da hacmi oldukça küçülecek kapağını kapatacağız şöyle bir 10 dakika hızlı ateşte pişireceğiz evet, şimdi artık ateşi kısacağız 10-15 dakika da kısık ateşte pişireceğiz sonra servise sunabiliriz |
![]() |
![]() |
|