Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ciğer, hatay, tava, usulü

Hatay Usulü Ciğer Tava

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hatay Usulü Ciğer Tava



Hatay Usulü Ciğer Tava Tarifi - Hatay Usulü Ciğer Tava Yapılışı - Hatay Usulü Ciğer Tava Nasıl Yapılır - Hatay Usulü Ciğer Tava Malzemeleri

MALZEMELER

1 çay bardağı un

1 çorba kaşığı kimyon

1/2 demet maydanoz

1 adet koyun karaciğeri

1/2 su bardağı zeytinyağı

1 Çay kaşığı pul biber

ZERZAVET MALZEMELERİ

1 adet kuru soğan

1/2 demet maydanoz

1 tatlı kaşığı sumak

Toz biber

Tuz


YAPILIŞI

Ciğerin zarı ayıklandıktan sonra kuşbaşı büyüklüğünde kesilip tuzlanır Una bulanıp silkelenerek fazla unları alındıktan sonra bir tavada kızdırılmış olan yağa atılır Hızlı ateşte kızartılıp tabağa alınır Üzerine kimyon, pul biber ve ince kıyıImış maydanoz serpilerek hazırlanan zerzevatla servis edilir


Zerzevatın yapımı: Soğan, piyaz şeklinde doğranır, üzerine tuz, toz biber ve sumak eklenip karıştırılır İnce doğranmış maydanoz da eklenerek harmanlanır



Hatay Valiliği

Antakya Mutfağı - Süheyl Budak

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.