![]() |
Hatay Usulü Ciğer Tava |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hatay Usulü Ciğer TavaHatay Usulü Ciğer Tava Tarifi - Hatay Usulü Ciğer Tava Yapılışı - Hatay Usulü Ciğer Tava Nasıl Yapılır - Hatay Usulü Ciğer Tava Malzemeleri MALZEMELER 1 çay bardağı un 1 çorba kaşığı kimyon 1/2 demet maydanoz 1 adet koyun karaciğeri 1/2 su bardağı zeytinyağı 1 Çay kaşığı pul biber ZERZAVET MALZEMELERİ 1 adet kuru soğan 1/2 demet maydanoz 1 tatlı kaşığı sumak Toz biber Tuz YAPILIŞI Ciğerin zarı ayıklandıktan sonra kuşbaşı büyüklüğünde kesilip tuzlanır ![]() ![]() ![]() ![]() Zerzevatın yapımı: Soğan, piyaz şeklinde doğranır, üzerine tuz, toz biber ve sumak eklenip karıştırılır ![]() ![]() Hatay Valiliği Antakya Mutfağı - Süheyl Budak |
![]() |
![]() |
|