Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ankara, çorbası, paça, usulü

Ankara Usulü Paça Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ankara Usulü Paça Çorbası



Ankara Usulü Paça Çorbası Tarifi - Ankara Usulü Paça Çorbası Yapılışı - Ankara Usulü Paça Çorbası Nasıl Yapılır - Ankara Usulü Paça Çorbası Malzemeleri

MALZEME LİSTESİ

6 adet koyun veya kuzu veya keçi ayağı

8-9 su bardağı su

1 baş orta boy soğan

3 adet sivribiber

6 diş sarmısak

1 kase yoğurt

1 su bardağı sirke

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı pul kırmızıbiber


YAPILISI

Öncelikle ayaklar ateş üzerinde ütülür, tırnakları bıçak yardımıyla çıkarılır, tırnak arasındaki kıl torbaları alınır (Bu işlem kasaba da yaptırılabilir)

Kaynar suyla iyice yıkanır, orta kısımlarından kırılarak tencereye konulur ve 8-9 bardak suyla pişmeye bırakılır Pişerken kokusu gitsin diye sarmısak, soğan, sivribiber ve bol su ilave edilerek, yumuşayıncaya kadar iyice pişirilir Ateşten alınmadan önce tuzu ilave edilir

Servis yapılırken yanında sarmısaklı yoğurt ya da sarmısaklı, sirkeli, kırmızıbiberli sos tercih edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.