![]() |
Ankara Usulü Paça Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ankara Usulü Paça ÇorbasıAnkara Usulü Paça Çorbası Tarifi - Ankara Usulü Paça Çorbası Yapılışı - Ankara Usulü Paça Çorbası Nasıl Yapılır - Ankara Usulü Paça Çorbası Malzemeleri MALZEME LİSTESİ 6 adet koyun veya kuzu veya keçi ayağı 8-9 su bardağı su 1 baş orta boy soğan 3 adet sivribiber 6 diş sarmısak 1 kase yoğurt 1 su bardağı sirke 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber YAPILISI Öncelikle ayaklar ateş üzerinde ütülür, tırnakları bıçak yardımıyla çıkarılır, tırnak arasındaki kıl torbaları alınır ![]() ![]() Kaynar suyla iyice yıkanır, orta kısımlarından kırılarak tencereye konulur ve 8-9 bardak suyla pişmeye bırakılır ![]() ![]() ![]() Servis yapılırken yanında sarmısaklı yoğurt ya da sarmısaklı, sirkeli, kırmızıbiberli sos tercih edilir ![]() |
![]() |
![]() |
|