Hatay Usulü Kelle Paça |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hatay Usulü Kelle PaçaHatay Usulü Kelle Paça Tarifi - Hatay Usulü Kelle Paça Yapılışı - Hatay Usulü Kelle Paça Nasıl Yapılır - Hatay Usulü Kelle Paça Malzemeleri MALZEMELER (4 Kişilik) 1 adet koyun kellesi 1 çorba kaşığı tereyağı 4 adet paça (koyun ayağı) 1 çorba kaşığı pul biber 3 litre su 4 diş sarımsak 3 adet limon suyu YAPILIŞI Koyun kellesi ve paçalar temizlenir Kaynamaya başlayan suya bırakılarak güzelce haşlanır Haşlandıktan sonra tencereden alınarak etler kemiklerinden ayıklanıp bir kenara alınır (Kellede beyin olmaması gerekir) Haşlama suyu ayrı bir kapta tutulur Yeni bir tencerede tereyağı eritilir Üzerine sarımsaklar konulur Bir iki karıştırdıktan sonra haşlama suyundan bir litre kadar alınarak yağın üzerine dökülür Üstüne ayıklanmış kelle paçalar eklenerek bir taşım kaynatılır Üzerine pul biber eklenerek servise alınır İsteğe bağlı olarak limon suyu eklenir Hatay Valiliği Antakya Mutfağı - Süheyl Budak |
|
|
|