Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hatay, kelle, paça, usulü

Hatay Usulü Kelle Paça

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hatay Usulü Kelle Paça



Hatay Usulü Kelle Paça Tarifi - Hatay Usulü Kelle Paça Yapılışı - Hatay Usulü Kelle Paça Nasıl Yapılır - Hatay Usulü Kelle Paça Malzemeleri

MALZEMELER (4 Kişilik)

1 adet koyun kellesi

1 çorba kaşığı tereyağı

4 adet paça (koyun ayağı)

1 çorba kaşığı pul biber

3 litre su

4 diş sarımsak

3 adet limon suyu


YAPILIŞI

Koyun kellesi ve paçalar temizlenir Kaynamaya başlayan suya bırakılarak güzelce haşlanır Haşlandıktan sonra tencereden alınarak etler kemiklerinden ayıklanıp bir kenara alınır (Kellede beyin olmaması gerekir) Haşlama suyu ayrı bir kapta tutulur Yeni bir tencerede tereyağı eritilir Üzerine sarımsaklar konulur Bir iki karıştırdıktan sonra haşlama suyundan bir litre kadar alınarak yağın üzerine dökülür Üstüne ayıklanmış kelle paçalar eklenerek bir taşım kaynatılır Üzerine pul biber eklenerek servise alınır İsteğe bağlı olarak limon suyu eklenir


Hatay Valiliği

Antakya Mutfağı - Süheyl Budak

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.