Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevizli, ciğer, tava

Cevizli Ciğer Tava

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Ciğer Tava



Cevizli Ciğer Tava Tarifi - Cevizli Ciğer Tava Nasıl Yapılır - Cevizli Ciğer Tava Malzemeleri

Cevizli Ciğer Tava


Malzeme

1 adet koyun ciğeri,

1 yemek kaşığı un,

4 diş sarmısak,

1 yemek kaşığı sirke,

50 gram ceviziçi,

tuz,

kırmızı pul biber,

sıvı yağ


Yapılışı

Satın alırken ciğerin üzerindeki zarı çıkartın, damarlarını ayıklatın, yarım santim kalınlığında yaprak şeklindekestirin Sarmısakları ayıklatın, ezin Ceviziçini havanda döverek çok küçük parçalar haline getirin Tavada sıvı yağı kızdırın, ciğerleri una bulayın, tavaya atarak bir taraflarını 20, diğer taraflarını 10 saniye süre ile kızartın Çıkartıp servis tabağına alın Küçük bir kaba tavadaki kızartma yağından 4 kaşık alın Kabı kuvvetli olmayan bir ateşe oturtun Içine ciğerleri bulamış olduğunuz unun kalanını atın Sirkeyi koyun ve karıştırarak üç dakika pişirin Ateşten indirmeden cevizleri katın, tuzunu koyun, kırmızı biberini serpin ve karıştırın Servis yaparken ciğerlerin üzerine sıcak olarak dökün Ciğerleri yaprak yerine kuşbaşı olarak da doğratabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.