Defneli Beyin Tava |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Defneli Beyin TavaDefneli Beyin Tava Tarifi - Defneli Beyin Tava Nasıl Yapılır - Defneli Beyin Tava Malzemeleri Defneli Beyin Tava 2 dana beyni haşlamak için: 1 tatlı kaşığı tuz 1 soğan (dörde bölünmüş) 1 defne yaprağı 2 dal maydanoz 1/2 kahve fincanı sirke 4 su bardağı su kızartmak için: 1/2 su bardağı un 3 yumurta 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşarpeyniri 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber 1/2 su bardağı çiçek yağı Beyinleri 10 dakika buzlu suda bekletin Sudan çıkarın, zarlarını soyun Haşlama malzemesini bir tencereye koyup kaynatın Beyinleri içine atın, 10 dakika haşlayın Ateşten alın, su soğuyuncaya kadar beyinleri tencereden çıkarmayın Daha sonra beyinleri alın, ince olmayan dilimlere ayırın Tuzlayıp biberleyin Rende peyniri üstüne serpin, elinizle hafifçe bastırarak peynirin beyin dilimlerine yapışmasını sağlayın Unlayın, çırpılmış yumurtayı batırın Kızgın yağda ikişer dakika alt ve üstünü kızartın |
|