İtalyan Usulü Böbrek |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İtalyan Usulü Böbrekİtalyan Usulü Böbrek Tarifi - İtalyan Usulü Böbrek Nasıl Yapılır - İtalyan Usulü Böbrek Malzemeleri İtalyan Usulü Böbrek (4 Kişilik) İtalyan Usulü Böbrek tarifi Malzemeler 8 kuzu böbreği, yağları alınmış 25 gr margarin veya tereyağı 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 büyük soğan, ince doğranmış 1 diş sarımsak, ezilmiş 1 büyük dolmalık kırmızı biber,doğranmış 100 gr mantar, dilimlenmiş 125 ml et suyu 4 domates, kabukları soyulmuş ve doğranmış 1 çay kaşığı damates salçası 1/2 çay kaşığı kekik Tuz ve karabiber 12 biberli zeytin Yemeğin Tarifi Böbrekleri uzunlamasına ikiye kesinlikten sonra küçük parçalara ayırın Büyük bir tavada margarin ve çiçekyağını kızdırın Böbrekleri bir kere çevirerek 3 dakika kızartın Böbrekleri delikli bir servis kaşığıyla alıp bir kenara koyun Soğanı ve sarımsağı tavaya koyup ara sıra karıştırarak 5 dakika kızartın Kırmızı biber ve mantarı ekleyip, yine ara sıra karıştırarak 3 dakika daha pişirin Et suyu, domates, domates salçası ve kekiği ekleyin Tuz ve biberle tadını ayarlayın Zeytinleri üstüne koyup, böbrekleri ekleyin Tavanın kapağını kapatın 10 dakika, böbrekler yumuşayıncaya kadar pişirin Pişirme süresince böbrekleri 1-2 defa çevirin Tuz ve biberini ayarlayıp hemen servis yapın SERVİS ÖNERİLERİ: Bu böbrek yemeğinin ideal garnitürü pilavdır Ancak dilerseniz karnabahar veya aynı aileden olan brokoli ve kızarmış ekmek küpleriyle veya tereyağında sote edilmiş patlıcan ve kabakla da servis yapılabilir Yemeği süslemek için maydanoz kullanmanızı öneririz DİKKAT: Böbrekleri düşük ateşte pişirmeye dikkat edin Harlı ateşte fazla pişirirseniz, sert ve kuru olurlar |
|