![]() |
Düdüklüde Nohutlu Paça |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düdüklüde Nohutlu PaçaDüdüklüde Nohutlu Paça Tarifi - Düdüklüde Nohutlu Paça Yapılışı - Düdüklüde Nohutlu Paça Nasıl Yapılır - Düdüklüde Nohutlu Paça Malzemeleri 12 adet koyun, ya da keçi paçası 9 bardak su 300 gram nohut 100 gram sadeyağ, ya da margarin (5 çorba kaşığı) 250 gram soğan (3 büyük) 300 gram domates (2 orta), ya da 1/2 kahve fincanı domates salçası 2 sivri kırmızı biber Tuz 1 Düdüklü tencereye; 5 silme çorba kaşığı sadeyağ, ya da margarin ile, küçük kesilmiş 3 büyükçe soğan, koyarak, soğanlar az pembemsi bir hal alıncaya kadar kavurmalı, sonra bu soğanlara sırasiyle 9 bardak su, kazınmış, parmak aralarındaki bezeleri çıkarılmış, tütsülenmiş ve yıkanmış 12 adet koyun, ya da keçi paçası, soyulmuş ve küçük doğranmış 2 orta domates ya da yarım kahve fincanı tuzsuz domates salçası, 1 çorba kaşığı tuz, iki sivri kırmızı biber ile, 12 saat tuzlu suda yatırılmış 300 gram da nohut koyarak tencerenin kapağını kapatmalıdır ![]() ![]() 2 Sonra tencereye kuvvetli ateş vererek üstteki düdük yukarıya doğru oynayıp da bol buhar ve ıslık gibi sesler çıkarmaya başladıktan sonra hesap edilmek üzere paçaları yarıya kadar azaltılmış ateşe iki - iki bir çeyrek saat arasında pişirmeli ve ateşten alarak buharını boşalttıktan sonra servis yapmalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|