Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kelle, malatya, paça, usulü

Malatya Usulü Kelle Paça

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Malatya Usulü Kelle Paça



Malatya Usulü Kelle Paça Tarifi - Malatya Usulü Kelle Paça Yapılışı - Malatya Usulü Kelle Paça Nasıl Yapılır - Malatya Usulü Kelle Paça Malzemeleri

Kesilmiş hayvanın kafa derisi yüzülür Yüzülen kafa bir demir parçasına ya da “aktaraç” takılarak ateşte ütülür Sonra ateşte kızartılan maşa ile dağlanır Bu işlemden sonra parçalanan kelle suda pişirilir

Ayrıca hayvanın bumbarı temizlenir, akşamdan sabaha kadar suda bekletilir Sonra bir tencereye alınarak pişirilir ve pişince de bıçakla ufak parçalar halinde doğranır

Pişmiş olan kelle ile bumbar bir kazana konulur Üzerine kellenin suyu eklenir Dövülmüş sarımsak katılır ve kaynatılır Ocaktan indirilir Üzerine yufka ekmek doğranarak yenilir


Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.