![]() |
Böbrek Mantarlı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Böbrek MantarlıBöbrek Mantarlı Tarifi - Böbrek Mantarlı Nasıl Yapılır - Böbrek Mantarlı Malzemeleri Böbrek Mantarlı >Malzemeler 4 adet kuzu böbreği (yağları temizlenip doğranmış) 4 dilim ekmek (2 sın kalınlığında kesilip kabukları alınmış) 1 adet yumurta 125 gr ![]() 60 gr ![]() 4 dilim salam (zarı soyulup doğranmış) 250 gr ![]() 1 çorba kaşığı limon suyu 1 kahve kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 4 çorba kaşığı rafine yağ 4 çılbır (kaynar suya kırılmış) yumurta (sıcak) Yapılışı Lezzetli ve doyurucu bir kış yemeğidir mantarlı böbrek ![]() ![]() Çukur bir tabakta yumurta ve sütü çırpınız; ekmekleri bu karışıma batırarak, karışımı içmeleri için bir kenara bırakınız ![]() Büyük bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağını orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Ateşin altını kısıp karışımı 2 dakika daha pişirdikten sonra tavayı ateşten alınız ![]() Kalan tereyağını rafine yağla birlikte büyük bir tavaya koyarak orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() Ekmek dilimlerini, çukur kısımları üste gelecek biçimde ısıtılmış tabaklara yerleştirip tavadaki böbrek karışımı ile içlerini doldurunuz ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|