Böbrek Mantarlı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Böbrek MantarlıBöbrek Mantarlı Tarifi - Böbrek Mantarlı Nasıl Yapılır - Böbrek Mantarlı Malzemeleri Böbrek Mantarlı >Malzemeler 4 adet kuzu böbreği (yağları temizlenip doğranmış) 4 dilim ekmek (2 sın kalınlığında kesilip kabukları alınmış) 1 adet yumurta 125 gr (1/2 su bardağı) süt 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 4 dilim salam (zarı soyulup doğranmış) 250 gr mantar (temizlenip ince doğranınış) 1 çorba kaşığı limon suyu 1 kahve kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 4 çorba kaşığı rafine yağ 4 çılbır (kaynar suya kırılmış) yumurta (sıcak) Yapılışı Lezzetli ve doyurucu bir kış yemeğidir mantarlı böbrekKeskin bir bıçakla ekmek dilimlerinin içini 1,5 cm oyunuz Çukur bir tabakta yumurta ve sütü çırpınız; ekmekleri bu karışıma batırarak, karışımı içmeleri için bir kenara bırakınız Büyük bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağını orta ateşte eritiniz Yağ kızınca tavaya salamları koyarak 5 dakika kızartınız Böbrekleri ekleyip sık sık karıştırarak, 5 dakika, böbrekler pembeleşinceye kadar pişiriniz Mantarları da koyup devamlı karıştırarak 3 dakika daha pişirdikten sonra, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyiniz Ateşin altını kısıp karışımı 2 dakika daha pişirdikten sonra tavayı ateşten alınız Kalan tereyağını rafine yağla birlikte büyük bir tavaya koyarak orta ateşte eritiniz Köpüklenmesi dinince, ekmek dilimlerini birer kere çevirerek 4 dakika, ekmekler nar gibi kızarana kadar kızartınız Kızartılmış ekmekleri kağıt havlu üstüne koyarak fazla yağlarını süzdürünüz Ekmek dilimlerini, çukur kısımları üste gelecek biçimde ısıtılmış tabaklara yerleştirip tavadaki böbrek karışımı ile içlerini doldurunuz Üstlerine yumurtaları yerleştirerek hemen servis ediniz Afiyet olsun |
|