Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, paçası, patlıcan

Etli Patlıcan Paçası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Patlıcan Paçası



Etli Patlıcan Paçası Tarifi - Etli Patlıcan Paçası Yapılışı - Etli Patlıcan Paçası Nasıl Yapılır - Etli Patlıcan Paçası Malzemeleri

Malzeme

- 500 gram biftek

- 3 adet patlıcan

- 5 diş sarımsak

- 6 yemek kaşığı sıvı Sana

- 2 adet sivri biber

- 3 adet domates

- 3 yemek kaşığı sirke

- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

- 1 su bardağı et suyu

- Tuz ve karabiber

- Kızartmak için sıvı yağ

- Sosu için:

- 4 yemek kaşığı sıvı Sana

- 2 yemek kaşığı un

- 2 su bardağı et suyu

- 1 tatlı kaşığı kekik


Hazırlanışı

Biftek dilimlerini ortadan ikiye kesiniz

Sivri biberlerin, tohumlarını çıkardıktan sonra halka halka doğrayınız

Sarımsakları kıyınız

Domateslerin kök kısımlarını çıkarıp, küp küp doğrayınız

Patlıcanları, alacalı soyup, küp küp doğradıktan sonra, acısının çıkması için tuzlu suda bekletip, iyice suyunu sıktıktan sonra kızgın yağda kızartıp, havlu kâğıt yaydığınız bir tabağa çıkarıp, fazla yağını alınız

Yayvan bir tavaya 3 yemek kaşığı sıvı Sana'yı koyup, kızdırınız

İçine biftekleri koyup, her iki tarafını iyice kızarttıktan sonra, ısıya dayanıklı bir fırın kabına alınız

Ayrı bir tencerenin içine 3 yemek kaşığı sıvı Sana koyup, kızdırınız

İçine doğranmış sivri biberleri ve sarımsakları ilave edip, kavurunuz

Daha sonra içine sirkeyi ekleyip, bir taşım kaynattıktan sonra doğranmış domatesleri ve tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika kaynatınız

En son olarak içine 1 su bardağı et suyunu ilave edip, kısık ateşte sebzeler kıvamına gelinceye kadar pişiriniz

Küçük bir tencerenin içersine, 4 yemek kaşığı sıvı Sana koyup, kızdırınız

Kızgın yağa 2 yemek kaşığı un ilave edip, unun kokusu çıkana kadar kavurunuz

Un pişince, devamlı karıştırarak 2 su bardağı et suyunu ilave edip, tuz ve karabiber, kırmızı pul biber ve kekik ile baharatlandırdıktan sonra sos kıvamına gelene kadar kaynatınız

Bifteklerin üzerine sırası ile kızarmış patlıcanları, domatesli sosu ve meyaneli sosu dökünüz

Önceden 200 derece de ısıttığınız fırında 20 dakika üzeri kabuk tutuna kadar pişiriniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.