![]() |
Etli Patlıcan Paçası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Patlıcan PaçasıEtli Patlıcan Paçası Tarifi - Etli Patlıcan Paçası Yapılışı - Etli Patlıcan Paçası Nasıl Yapılır - Etli Patlıcan Paçası Malzemeleri Malzeme - 500 gram biftek - 3 adet patlıcan - 5 diş sarımsak - 6 yemek kaşığı sıvı Sana - 2 adet sivri biber - 3 adet domates - 3 yemek kaşığı sirke - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber - 1 su bardağı et suyu - Tuz ve karabiber - Kızartmak için sıvı yağ - Sosu için: - 4 yemek kaşığı sıvı Sana - 2 yemek kaşığı un - 2 su bardağı et suyu - 1 tatlı kaşığı kekik Hazırlanışı Biftek dilimlerini ortadan ikiye kesiniz ![]() Sivri biberlerin, tohumlarını çıkardıktan sonra halka halka doğrayınız ![]() Sarımsakları kıyınız ![]() Domateslerin kök kısımlarını çıkarıp, küp küp doğrayınız ![]() Patlıcanları, alacalı soyup, küp küp doğradıktan sonra, acısının çıkması için tuzlu suda bekletip, iyice suyunu sıktıktan sonra kızgın yağda kızartıp, havlu kâğıt yaydığınız bir tabağa çıkarıp, fazla yağını alınız ![]() Yayvan bir tavaya 3 yemek kaşığı sıvı Sana'yı koyup, kızdırınız ![]() İçine biftekleri koyup, her iki tarafını iyice kızarttıktan sonra, ısıya dayanıklı bir fırın kabına alınız ![]() Ayrı bir tencerenin içine 3 yemek kaşığı sıvı Sana koyup, kızdırınız ![]() İçine doğranmış sivri biberleri ve sarımsakları ilave edip, kavurunuz ![]() Daha sonra içine sirkeyi ekleyip, bir taşım kaynattıktan sonra doğranmış domatesleri ve tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika kaynatınız ![]() En son olarak içine 1 su bardağı et suyunu ilave edip, kısık ateşte sebzeler kıvamına gelinceye kadar pişiriniz ![]() Küçük bir tencerenin içersine, 4 yemek kaşığı sıvı Sana koyup, kızdırınız ![]() Kızgın yağa 2 yemek kaşığı un ilave edip, unun kokusu çıkana kadar kavurunuz ![]() Un pişince, devamlı karıştırarak 2 su bardağı et suyunu ilave edip, tuz ve karabiber, kırmızı pul biber ve kekik ile baharatlandırdıktan sonra sos kıvamına gelene kadar kaynatınız ![]() Bifteklerin üzerine sırası ile kızarmış patlıcanları, domatesli sosu ve meyaneli sosu dökünüz ![]() Önceden 200 derece de ısıttığınız fırında 20 dakika üzeri kabuk tutuna kadar pişiriniz ![]() |
![]() |
![]() |
|