![]() |
Kremalı Böbrek-1 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kremalı Böbrek-1Kremalı Böbrek Tarifi - Kremalı Böbrek Nasıl Yapılır - Kremalı Böbrek Malzemeleri Kremalı Böbrek 500 gr kuzu böbreği (yağları temizlenmiş) 3 tatlı kaşığı tuz 1 yumurta (hafif çırpılmış) 50 gr (3/4 su bardağı) galeta unu 2 çorba kaşığı margarin 1 çorba kaşığı rafine yağ 1 soğan (ince dilimlenmiş) 1 çay kaşığı kekik 200 gr (1 su bardağı) acı krema 2 katı haşlanmış yumurta (ince kıyılmış) Böbrekleri 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesip orta boy bir kaba yerleştirerek üstlerini örtene kadar su koyunuz ![]() ![]() Böbrek dilimlerini süzerek küçük bir tencereye alınız ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tabağa çırpılmış yumurtayı, bir başka tabağa galeta unu ve 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırarak koyup, böbrek dilimlerini önce yumurtaya sonra galeta ununa iyice bulayınız ![]() Büyük bir tavada, yağ ve rafine yağı orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() ![]() Soğan dilimlerini tavaya koyup 6-8 dakika, pembeleşinceye kadar karıştırarak kızartınız ![]() ![]() Tavadaki yağı dökünüz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|