![]() |
Mantarlı Tavuk Cigeri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Tavuk CigeriMantarli tavuk cigeri nasıl pişirilir - tavuk cigeri nasıl pişirilir - Mantarı tavuk cigeri tarifi - Mantarı tavuk cigerinin yapılışı Malzemeler: 400 Gr tavuk ciğeri 200 Gr taze mantar 1 Çorba kaşığı domates salçası ½ Su bardağı beyaz şarap (isteğe bağlı) 1 Adet kuru soğan 2 Çorba kaşığı tereyağ (damak zevkinize göre miktarını ayarlayınız) Tuz Karabiber Yapılışı: Ciğerleri yıkayın, havlu kağıt üzerine alıp kurulayın ![]() Tuz ve biber serpip iyice karıştırın ![]() Bir tavada tereyağını eritin ![]() Doğramış olduğunuz soğanları pembeleşinceye kadar kavurun ![]() Mantarları yıkayın ve büyük parçalara ayırın ![]() Soğana ilave edin ![]() Orta ateşte pişirin ![]() Başka bir tavada kalan tereyağını eritin, ciğerleri tavaya alın ![]() Yüksek ateşte pişirin ![]() Piştikten sonra mantar-soğan karışımı, beyaz şarap ve salçayı ilave edin ![]() Bir kaç dakika suyunu çekene kadar pişirin ![]() Sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|