Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
başı, kuzu, yufkalı

Yufkalı Kuzu Başı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkalı Kuzu Başı



Yufkalı Kuzu Başı Tarifi - Yufkalı Kuzu Başı Nasıl Yapılır - Yufkalı Kuzu Başı Malzemeleri


Yufkalı Kuzu Başı


3 adet yufka

1 çorba kaşığı tereyağı

1 adet kuzu başı

1 su bardağı haşlama suyu

1 su bardağı su

1 çorba kaşığı un

1 tatlı kaşığı tuz


Kuzu başı düdüklü tencereye konur Kapağı kapatılır, kaynama noktasına geldikten sonra 45 dakika haşlanır Tepsi yağlanır, yufkalar üst üste buruşturarak yerleştirilir Üzerine tereyağı gezdirilir 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir Bu arada haşlanan baş, kemiklerinden ayrılır ve büyük parçaları doğranır Su, haşlama suyu, tuz ve un karıştırılır Fırından çıkan yufkanın üzerine gezdirilir Daha sonra ayıklanan baş yufkaya yerleştirlir Tekrar fırına verilir 15 dakika kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.