Tavuk Ciğeri Pate |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Ciğeri Patetavuk ciğeri nasıl pişirilir - tavuk ciğeri tarifi - tavuk ciğeri ile neler yapılır - kremalı tavuk ciğeri - muskatlı tavuk ciğeri tarifi MALZEMELER 1 kg tavuk ciğeri 100 gr çiğ krema 1 su bardağı tavuk suyu 1 çorba kaşığı tereyağ 1 çay kaşığı limon suyu 1 adet bir küçük soğan 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat tuz karabiber HAZIRLANIŞI Tavuk ciğerlerine soğan, tuz ve karabiberi katıp, bir tencereye koyun, üstlerini örtecek kadar suyla on beş dakika haşlayıp, süzün Soğuduktan sonra, mikserle tüm malzemelerle birlikte kanştırın, tavuk suyu, kıvamını bulana kadar azar azar ilave edin ve buzdolabında dinlendirin Tavuk ciğerinin hazmı, kaz ciğerinden daha kolaydır Ancak ciğer haşlandıktan sonra süzülerek elde edilen suyu kullanmamak gerekir alıntı |
|