![]() |
Soslu Böbrek Yahnisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soslu Böbrek YahnisiBöbrek nasıl pişirilir - böbrek yahnisi - soslu böbrek tarifi MALZEMELER 12 Kuzu Böbreği (temizlenip ince dilimlenmiş) 30 gr Margarin (2 çorba kaşığı) 2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ 4 Soğan (ince dilimlenmiş) 2 Domates (kabukları soyulup çekirdekleri ayıklanmış) 200 gr Dömi-glas Sos (1 su bardağı) 1 Çorba Kaşığı Taze Maydanoz (ince kıyılmış) 2 Limonun Suyu ve Kabuğunun Rendesi YAPILIŞI Lezzetli ve ucuz bir yemek olan böbrek yahnisini, ıspanak püresiyle servis edebilirsiniz ![]() Fırınınızı önce orta sıcaklığa getirip (180 C) ısıtınız ![]() Orta boy bir tavada bir çorba kaşığı yağ ve rafine yağı orta ateşte eritiniz ![]() Köpükleri kaybolunca soğanları ekleyip ara sıra karıştırarak 8-10 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar kızartınız ![]() Soğanları delikli kepçe ile ısıtılmış bir servis tabağına alıp sıcak tutunuz ![]() ![]() ![]() Böbrekleri kaşıkla alıp servis tabağındaki soğanların üstüne yerleştirerek hemen serviz ediniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|