İspanaklı Beyin |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı BeyinIspanaklı Beyin Tarifi - Ispanaklı Beyin Yapılışı - Sakatat Nasıl Yapılır - Pişirme Talimatları - Sakatat Beyin Tarifleri 500 gr ıspanak 1 çorba kaşığı tereyağ 6 adet koyun beyni 100 gr tereyağ 1/2 adet limon Yeterince tuz Biber YAPILIŞI Beyinleri soğuk suya koyunuz Üzerindeki ince zarı soyunuz Unutmayın ancak taze beyinin zarı soyulur Bir tencereye, su koyup, biraz kereviz, havuç, soğan, maydanoz ile birlikte haşlayınız Kendi suyunda soğutup, parçalanmadan çıkarınız Bir tepsiye bütün bütün diziniz 100 gr tereyağına 3 kaşık su ve 1/2 limon suyu sıkıp, ateşte kaynatınız Tuz ve karabiber ilave edip, tepsideki beyinlerin üzerine dökünüz 20-25 dakika pişiriniz Öte yandan ıspanakları iyice ayıklayıp haşlayınız Bir çorba kaşığı tereyağ ile karıştırıp püre makinesinden geçiriniz Tuzunu, biberini ekip ıspanak pürenizi yapınız Bir servis tabağına hazırladığınız bu püreyi koyup aralarına dilimlediğiniz fırında pişmiş beyinleri yerleştiriniz Üstüne beyinlerin piştiği suyu dökünüz Sıcak sıcak ikram ediniz |
|