Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beyin, sütlü, tavası

Sütlü Beyin Tavası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Beyin Tavası



Sütlü Beyin Tavası Tarifi - Sütlü Beyin Tavası Yapılışı - Sakatat Nasıl Hazırlanır

1 dana beyni

1/2 bardak mısır yağı

1/2 lt süt

3 çorba kaşığı zeytinyağı ve tereyağı

2 francala

1/2 bardak un

1 soğan

1 demet maydanoz

1 yumurta

biraz tuz

biraz karabiber


Beyin yıkanıp iyice temizlenir Sonra da ufak ufak doğranır bir tarafa bırakılır Rendelenmiş soğan, kızgın zeytinyağı ve tereyağı karışımında kavrulur Sonra beyin, incecik kıyılmış maydanozla, tuz ve biber ilâve edilir Hafifçe pembeleşinceye kadar kavrulup ocaktan indirilerek soğumaya bırakılır

Bir çukur kaba yumurta sarısı, un ve süt koyulur ve tahta bir kaşıkla iyice karıştıkılıp halledilir Öte yandan, yumurta akları çırpılıp kar haline getirilir ve bu da unlu karışıma ilâve edilerek hafifçe karıştırılır

Francala yuvarlak yuvarlak dilimlenir Üzerlerine beyinli soğan dan sürülüp sonra da unlu, yumurtalı karışıma bulanır Hemen tavadaki kızgın mısır yağına atılıp nar gibi olana kadar kızartılır Bir kevgirle, yağları iyice süzdürülerek tabağa alınır Üzerine tuz, karabiber ve incecik kıyılmış maydanoz serpilip sıcak sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.