Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dalak, dolması

Dalak Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dalak Dolması



dalak dolması - dalak nasıl pişirilir - dalak dolması tarifi - dalak dolması yapılışıMALZEMELER:


4 adet dalak

4 orta boy soğan

2 Yemek kaşığı pirinç

1 tatlı kasığı karabiber

1 tatlı kaşığı fıstık

1 tatlı kaşığı kuş üzümü

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı yenibahar

1 tatlı kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı nane

3 Yemek kaşığı un

1 yumurta

HAZIRLANIŞI:


Dalaklar kalın tarafından bıçakla yarılır içi kaşıkla boşaltılır 4 adet soğan piyaz şeklinde doğranır, pirinç ayıklanıp yıkanır Dereotu ince ince kıyılır Dalak içleri soğan ve pirincin yarısı dereotu fıstık tuz üzüm baharat karıştırılıp harç hazırlanır Hazırlanan harç dalaklara doldurulur ve dalaklar iki kat iple dikilir Harç hazırlanan tencereye kalan pirinç ve soğan atılır yağ ve tuz ilave edilip kaynatılır Dalak dolmaları kaynamakta olan suda 15 dakika haşlanır çıkarılıp süzülür Dolmaları haşladığınız su çorba olarak servis yapılır Dalaklar soğuduktan soma dilim dilim kesilir önce una sonra yumurtaya bulanıp kızartılır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.