Tereyağlı Böbrek |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tereyağlı BöbrekTereyağlı Böbrek Tarifi - Tereyağlı Böbrek Nasıl Yapılır - Tereyağlı Böbrek Malzemeleri Tereyağlı Böbrek MALZEMELER 12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip 1 cm eninde dilimlenmiş) 30 gr Tereyağı (2 çorba kaşığı) 1 Çorba Kaşığı Limon Suyu 1 Çay Kaşığı Acı Hardal 1 Kahve Kaşığı Karabiber 1 Kahve Kaşığı Şeker YAPILIŞ TARİFİ Tereyağlı böbreğin pişme süresi çok kısa olduğundan, yemek sırasında bile hazırlanabilir Tereyağlı böbrekleri patates püresi ile servis edebilirsiniz Büyükçe bir tavayı 3 dakika orta ateşte kızdırınız Yağı tavaya koyup, tavayı çevirerek yağın tavanın her tarafına yayılmasını sağlayınız Böbrek dilimlerini ekleyip, devamlı karıştırarak 5 dakika pişiriniz Limon suyunu katıp hardal, karabiber ve şekeri ekleyiniz 2 dakika daha, devamlı karıştırarak pişiriniz Tavayı ateşten alıp hemen servis ediniz |
|