Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ciğer, tava, unsuz

Unsuz Ciğer Tava

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Unsuz Ciğer Tava



Unsuz Ciğer Tava Tarifi - Unsuz Ciğer Tava Yapılışı - Unsuz Ciğer Tava Nasıl Yapılır - Unsuz Ciğer Tava Malzemeleri

Malzeme:

1 koyun karaciğeri

1 çorba kaşığı kekik (isteğe göre kekik yerine kimyon kullanılabilir)

yeteri kadar tuz

1 bardak zeytinyağı


Yapılışı:

Ciğerin zarları dikkatli bir biçimde soyulur Sonra yarım parmak eninde uzun parçalara doğranır Bol suyla yıkadıktan sonra büyük delikli bir süzgece konur Ciğerlerin suyu iyice süzülüp de kuruyunca bu parçalar ikişer, üçer alınır ve içinde kızgın yağ bulunan tavaya atılır Ciğerler kuvvetli bir ateşte bir dakika kadar kızartıldıktan sonra fazla kurumadan kevgirle tavadan çıkarılır ve sıcak bir yerde tutulan servis tabağına konur Bütün ciğerlerin kızartılması bitince üzerine tuz ve kekik serpilir, sıcak sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.