Soğanlı Ciğer Tava |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğanlı Ciğer TavaSoğanlı Ciğer Tava Tarifi - Soğanlı Ciğer Tava Yapılışı - Soğanlı Ciğer Tava Nasıl Yapılır - Soğanlı Ciğer Tava Malzemeleri 4 kişilik Malzemesi 1 kg kuşbaşı kuzu ciğeri 2 iri soğan 6 çorba kaşığı sıvıyağ 3-4 diş sarımsak 1 su bardağı un 4-5 dal maydanoz Tuz Karabiber Kekik Ciğerleri yıkayıp iyice süzün Kağıt havlu üzerine unu yayın Ciğerleri üzerine alıp karıştırarak unlayın![]() Tavada 5 kaşık sıvıyağı kızdırın Ciğerlerin fazla unlarını silkeleyerek kızgın yağa ekleyin Tuz serpip kavurun Kevgirle yağdan çıkarıp kağıt havlu üzerine alın![]() Soğanları yarım halkalar halinde doğrayın Sarımsakları soyup ince ince dilimleyin Maydanozu temizleyip kıyın Tavadaki yağı süzün Kalan 1 kaşık sıvıyağı tavaya alıp soğan ve sarımsakları kavurun Ciğerleri ilave edip baharatları serperek karıştırın![]() Tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırarak 5 dakika pişirin Maydanozu ekleyip karıştırın ve ateşten alın Sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|