Ciğer Yürek Kızartması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ciğer Yürek KızartmasıCiğer Yürek Kızartması Tarifi - Ciğer Yürek Kızartması Yapılışı - Ciğer Yürek Kızartması Nasıl Yapılır - Ciğer Yürek Kızartması Malzemeleri MALZEMELER 1 adet karaciğer 100 gr koyun kıyması 1 adet yürek 100 gr kuyruk yağı Tuz YAPILIŞI Kuyruk yağı kıyma haline getirilip tavaya koyularak eritilir Daha önceden kuşbaşı şeklinde doğramış olduğumuz yürek ve karaciğer parçaları tavaya konulur Yarı pişmiş duruma gelince, tuz ve kıyma eklenerek kızartma işlemine devam edilir Kıymanın pişmesi ile birlikte tava ateşten alınarak yemek sıcak servis edilir Not: Bu yemek genellikle kurban bayramında yapılan bir yemek türüdür Hatay Valiliği Antakya Mutfağı - Süheyl Budak |
|