Böbrek Tereyağlı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Böbrek TereyağlıBöbrek Tereyağlı Tarifi - Böbrek Tereyağlı Nasıl Yapılır - Böbrek Tereyağlı Malzemeleri MALZEMELER 12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip 1 cm eninde dilimlenmiş) 30 gr Tereyağı (2 çorba kaşığı) 2 Çorba Kaşığı Beyaz Şarap 1 Çorba Kaşığı Limon Suyu 1 Çay Kaşığı Acı Hardal 1 Kahve Kaşığı Karabiber 1 Kahve Kaşığı Şeker HAZIRLANIŞI Tereyağlı böbreğin pişme süresi çok kısa olduğundan, yemek sırasında bile hazırlanabilir Tereyağlı böbrekleri patates püresi ile servis edebilirsiniz![]() Büyükçe bir tavayı 3 dakika orta ateşte kızdırınız Yağı tavaya koyup, tavayı çevirerek yağın tavanın her tarafına yayılmasını sağlayınız Böbrek dilimlerini ekleyip, devamlı karıştırarak 5 dakika pişiriniz![]() Beyaz şarap ve limon suyunu katıp hardal, karabiber ve şekeri ekleyiniz ![]() 2 dakika daha, devamlı karıştırarak pişiriniz ![]() Tavayı ateşten alıp hemen servis ediniz ![]() |
|
|
|