![]() |
Hardal Soslu Böbrek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hardal Soslu BöbrekHardal Soslu Böbrek Nasıl Yapılır - Hardal Soslu Böbrek Tarifi - Fransız usulü Böbrek MALZEMELER 5 Dana Böbreği (yağları temizlenip dilimlenmiş) 120 gr Margarin (1/2 su bardağı) 1 Çorba Kaşığı Rafine Yağ 6 Arpacık Soğanı (ince kıyılmış) 100 gr Sek Vermut (1/2 su bardağı) 1 Çorba Kaşığı Limon Suyu 2 Çorba Kaşığı Hardal 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Kahve Kaşığı Karabiber 1 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış) YAPILIŞ TARİFİ Hardal soslu böbrek çok lezzetli bir yemektir ![]() soğanla birlikte servis edilir ![]() Büyük bir tencerede margarinin yarısı ile rafine yağı orta ateşte eritiniz ![]() Yağ kızdıktan sonra, böbrek dilimlerini çevirerek 5 dakika kızartınız ![]() Delikli kepçeyle böbrek dilimlerini tencereden alıp, bir kenara koyarak ılık tutunuz ![]() Soğan, sek vermut ve limon suyunu tencereye ekleyip harlı ateşte 5-7 dakika, karışımın üçte biri eksilene kadar kaynatınız ![]() Küçük derin bir kapta geri kalan margarini, hardalı, tuzu ve karabiberi birbirine karıştırınız ![]() Tencereyi ateşten alıp hardal ve yağ karışımını küçük parçalar halinde ve devamlı karıştırarak tenceredekilere ekleyiniz ![]() Böbrek dilimlerini tekrar tencereye koyup maydanozları üstüne serpiniz ![]() Tencereyi hafif ateşe oturtup 3-5 dakika, böbrekler ısınıncaya kadar pişirdikten sonra, servis ediniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|