Tavuk Taşlığı Sote-1 |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Taşlığı Sote-1Tavuk Taşlığı Sote Tarifi - Tavuk Taşlığı Sote Nasıl Yapılır - Tavuk Taşlığı Sote Malzemeleri MALZEMELER 500 gr tavuk taşlığı 2 adet ince doğranmış domates 2 adet ince doğranmış sivri biber 1 adet büyükce ince doğranmış kuru soğan 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı domates salçası tahmini sıcak su ve tuz tahmini kırmızı pul biber ve karabiber YAPILIŞI Taşlığı yıkayın tencereye alın biraz su koyarak ocakta 5 dakika kadar kaynatın ocağı kapatın suyunu süzün kanlı suyu çıksın taşlık soğuyunca ince bir şekilde doğrayın kenarda bekletin soğan ile beraber sıvı yağı tencereye alın tencereyi ocağa koyun kavurmaya başlayın sırayla salçayı domatesi biberi taşlığı baharatları tuzu ve üzerleri kapanacak kadar sıcak suyu ekleyin yarım ateşte sotenizi etler pişene kadar kaynatın suyunu siz ayarlayın soteyi arzuya göre sulu veya susuz yapın afiyet olsun |
|