![]() |
Çin Usulü Mantarlı Yürek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çin Usulü Mantarlı YürekMantarlı Yürek Tarifi - Mantarlı Yürek Yapılışı - Mantarlı Yürek Nasıl Yapılır - Mantarlı Yürek Malzemeleri Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 600 gram süt danası yüreği, veya koyun yüreği 200 gram kültür mantarı, 2 dolmalık biber, 50 gram un, 2 çorba kaşığı soya yağı, yeteri kadar tuz ve yer fıstığı yağı ![]() Yapımı: Mantarların saplarındaki topraklı bölümü kesip attıktan sonra nemli ve temiz bir çuval parçasıyle bunların zarlarını gidermeli ve içinde bir - iki kaşık yer fıstığı yağı bulunan ateşteki bir kuşaneye dilimlemeli ![]() ![]() Dolmalık biberleri yıkayıp ortadan ikiye kesmeli ![]() ![]() ![]() ![]() Sinirli ve sert yağlı bölümlerini çıkardıktan sonra yüreği küçük parçalara doğramalı, una bulamalı ve içinde bir - iki kaşık yer fıstığı yağı bulunan bir tavaya atıp kavurmaya başlamalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yürek iyice pişince kabı ateşten indirip bir servis tabağına aktarmalı ve yanında tereyağlı bir pilâv olduğu halde sofraya götürmeli ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|