![]() |
Gömlekli Ciğer İzgarası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gömlekli Ciğer İzgarasıciğer ızgarası nasıl yapılır - gömlekli ciğer ızgarası tarifi - ızgara ciğer - karaciğer ızgarası Malzemeler 1 adet koyun karaciğeri 2 adet ince taraflarından kuzu gömleği 1 çorba kaşığı kekik 1 baş soğan Tuz ve karabiber Tarifi 1 -İnce zarları özenle soyulmuş 1 adet koyun ciğerini yarım parmak inceliğinde meyilli olarak dilimlere kestikten ya da ciğerciye kestirdikten sonra, ciğerleri yıkamalı, kurulamalı, sonra bunlara; 1 baş soğan suyu, 1 çorba kaşığı kekik, 1 kahve kaçığı karabiber ile tatlı kaşığı da tuz ilâve ederek, hepsini iyice bir kanştırmalı ve iki saat kadar bir tarafa bırakmalıdır ![]() 2 -İki saat sonra ciğer dilimlerini alarak, bunları ince taraflarından olmak üzere, ancak ciğer dilimlerini sarabilecek küçüklükte parçalara kesilmiş ve ılık suya sokup çıkarmak suretiyle yumuşatılmış küçük kuzu gömleklerine, bütün ciğerleri teker teker olmak üzere sarmalıdır ![]() ![]() ![]() 3 -Sonra, gömleklere sarmış olduğumuz bu ciğerleri, pek harlıca olmayan kömür ateşinin üç dört parmak yüksekliğinde bir yerine oturtulmuş tel ızgaraya yerleştirerek, ciğerlerin bir tarafları iyice pembeleş-tikten sonra diğer taraflarını çevirmek suretiyle ciğerleri pişirmeli ve tabağa alarak sofraya servis yapmalıdır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|