Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bumbar, kızartma

Bumbar Kızartma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bumbar Kızartma



Bumbar Kızartma Tarifi - Bumbar Kızartma Nasıl Yapılır - Bumbar Kızartma Malzemeleri





Bumbarı (Koyun barsağını), iyice temizlemeli sonra ayrıca akciğerleri, bazan yürekle beraber iyice kıymalı (Yahut yalnız et kıyması da olur) Bir kaç baş soğanı makineden çekip her hangi cins kıyma ise ona karıştırmalıdır

Tuz, biber, tarçın vesair sevdiğiniz baharatı da serptikten sonra, az bir miktar su ile hepsini hamur haline getirmelidir


Sonra, bumbarı alıp, ince tarafını sicimle boğmalı ve yukarıda sözü geçen içi, kaşıkla veya hususî dolma âleti «hunisiyle» bumbarın içine, diğer ucundan doldurmalıdır


Bumbarda, hava kalmak ihtimaline karşı, bazı yerlerini iğne ile delmelidir

Bumbarı kenarlı bir börek tepsisi içine çöreklemeli ve tepsinin içine bir parmak kadar et suyu veya su koyarak fırına vermeli Bir tarafı pişince, diğer tarafını çevirmelidir Sonra, istenilen büyüklükte porsiyonlara kesip üzerlerine maydanoz ve sevilen bir salça gezdirip yenmelidir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.