Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ciğer, pilav, yahnili

Ciğer Yahnili Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ciğer Yahnili Pilav



Ciğer Yahnili Pilav Tarifi - Ciğer Yahnili Pilav Nasıl Yapılır - Ciğer Yahnili Pilav Malzemeleri



Pilavı:

30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı

1 orta boy soğan (ince doğranmış)

250 gr (1+1/3 su bardağı) uzun pilavlık pirinç (30 dakika ılık suda bırakılıp süzülmüş)

1 tatlı kaşığı tuz

1 defne yaprağı

2+1/2 su bardağı tavuk suyu

Ciğeri:

60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı

350 gr ciğer (temizlenip, kuşbaşı doğranmış)

1 orta boy soğan (ince doğranmış)

1 diş sarımsak (dövülmüş)

350 gr küçük mantar (temizlenip, dilimlenmiş)

1/2 su bardağı et suyu

1 çorba kaşığı un

1 tatlı kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)


Pilavı yapmak için, yağı büyük bir tencerede kızdırınız Soğanları koyup, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, renkleri hafif pembe olana kadar pişiriniz Pirinci ekleyip, sürekli karıştırarak, 5 dakika kavurunuz

Tuz ve defne yaprağını ekledikten sonra, tavuk suyunu boşaltıp, kaynatınız Kaynamaya başlayınca, tencerenin kapağını kapatıp, ateşi kısarak, pilavı 20-25 dakika, pirinçler yumuşak olup, bütün suyu çekene kadar pişiriniz

Bu arada ciğeri hazırlamak için büyük bir tavaya, 3 çorba kaşığı tereyağı koyup, orta ateşte kızdırınız Ciğerleri ekleyip, sık sık döndürerek 4-5 dakika, ciğerler pembeleşene kadar pişiriniz

Ciğerleri delikli kepçeyle bir tabağa çıkarıp, bir kenara bırakınız Kalan 1 çorba kaşığı yağı tavaya koyup, orta ateşte kızdırınız Yağ kızınca soğan ve sarımsağı ekleyip, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar hafifçe pembeleşene kadar pişiriniz

Mantarları katıp, arada karıştırarak 5 dakika pişirdikten sonra, un, tuz ve biberi ekleyerek 30 saniye pişiriniz Et suyunu katıp, devamlı karıştırarak kaynatınız

Tabaktaki tavuk ciğerlerini yeniden tavaya koyup, kaynatınız Kaynamaya başlayınca, tavanın kapağını kapatıp, ateşi kısarak ciğerleri 5 dakika, ağır ateşte pişiriniz

Pilavı ateşten alıp, defne yaprağını çıkararak atınız Pilavı ısıtılmış bir servis tabağına boşaltıp, tabağın ortası boş kalacak biçimde bırakıp, üstüne maydanozu serpiniz

Tavayı ateşten alıp, ciğerleri pilavın ortasına doldurarak, servis ediniz


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.