![]() |
Pekmezli İncir Reçeli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pekmezli İncir ReçeliMalzemeler: 3 Yemek kaşığı -Susam 2 Su bardağı -Su 1 Su bardağı -Bütün Ceviz 4 Su bardağı -Pekmez 2 Su bardağı -Kuru incir Yapılışı: -Öncelikle kuru incirlerin her birini dörde bölelim ve bol ılık suda yıkayıp, süzdürelim ![]() -Öte yandan orta boy bir tencerenin içine su ve pekmezi birlikte koyalım ![]() -Bir tahta kaşıkla karıştırıp, ocağın üstüne oturtalım, altını açalım ![]() -Pekmezli su kaynamaya başlar başlamaz incirleri içine ekleyelim ![]() -Hep birlikte 15-20 dakika kısık ateşte pişirelim ![]() -Sonra altını söndürüp susamı ve ceviz içlerini ilave edip, yine tahta kaşıkla karıştırıp, soğumasını bekleyelim ![]() -Orta boy bir kavanoza doldurup, ağzını sıkıca kapatalım ![]() -Ya buzdolabında ya serin, ya da güneş görmeyen bir yerde muhafaza edelim ![]() |
![]() |
![]() |
|