![]() |
Bardak Eriği Reçeli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bardak Eriği ReçeliBardak Eriği Reçeli Tarifi - Bardak Eriği Reçeli Nasıl Yapılır - Bardak Eriği Reçeli Malzemeleri 3 kg bardak eriği (yıkanıp uzunlamasına ortadan kesilmiş ve çekirdekleri çıkarılmış) 2+1/2 su bardağı su 12 su bardağı toz şeker Büyük bir tencerede (tercihen bakır) bardak erliklerini ve suyu harlı ateşte kaynatınız ![]() ![]() Ocağın altını kısıp 20 dakika, bardak erikleri yumuşayıncaya kadar kaynatınız ![]() ![]() Şeker eridikten sonra marmeladı yeniden 15 dakika, koyulaşma noktasına gelene kadar kaynatınız ![]() ![]() ![]() ![]() Koyulaşma noktasına ulaşıldığında, tencereyi ateşten indirip delikli bir kaşıkla marmeladın yüzeyinde toplanmış köpüğü alınız ![]() ![]() Not: Bu marmelat için kullanılacak bardak erikleri çok diri ve biraz ham olmalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|