Yabani İncir Reçeli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yabani İncir Reçeliincir reçeli nasıl yapılır - reçel yapımı - incir reçeli tarifi - yabani incir reçeli yapımı ![]() MALZEMELER 60 adet yabani incir 1 kg tozşeker2 su bardağı su 1 adet limonun suyu HAZIRLANIŞI İncirler yıkanır,soyulur İncirler küçükse sadece ortalarından bıçakla delinir İncirler iriyse ortaları delinir ve çekirdek kısmı alınır Yıkanır![]() Kaynayan bol su içinde 3 dakika tutulur ![]() Kevgirle alınıp soğuk suya atılır Bu işlem 3 defa tekrar edilir![]() Diğer tarafta reçel tenceresine toz şeker ve su konur, koyu bir şerbet kıvamına gelene kadar kaynatılır ![]() Koyulaşan şerbete, şekillerini bozmamaya özen göstererek elle hafifçe sıkılıp, fazla suyu alındıktan sonra incirler ilave edilir ![]() İncirler şeffaflaşıp şerbet reçel kıvamına gelene kadar kısık ateşte kaynatılır Limonu sıkılır,bir-iki taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır İyice soğuyunca kavanoza boşaltılır alıntıdır |
|
|
|