Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
franbuaz, marmelatı

Franbuaz Marmelatı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Franbuaz Marmelatı



Franbuaz Marmelatı Tarifi - Franbuaz Marmelatının Yapılışı

Malzemeler:


1kg dondurulmuş franbuaz (tazede olabilir)

1kg toz şeker

1 çay kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı limon suyu(taze sıkılmış)


Yapılışı:


Pişirme tenceresine franbuaz ve toz şekeri ilave edin1 gece tencerenin kapağı kapalı ışık almayan serin bir yerde bekletin

Bir gün sonra franbuaz sulanmış şekeri çekmişlerdi

İçine çok fazla köpüklenmemesi için tereyağını ilave edin

Kısık ateşte kıvamını alana kadar pişirin

Tahta kaşık yardımıyla köpükleri alın

Kıvamı olduğunda altını kapatıp ve limon suyunu ilave edip karıştırın

Reçel sıcakken cam kavanozlara koyunKavonozların ağızlarını hava almayacak şekilde yağlı kağıt ile kapatıp üzerlerine lastik takınKavonozların kapaklarını reçel iyice soğuduğunda,yağlı kağıtları alıp ve kapatınIşık görmeyen serin bir yerde muhafaza edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.