Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gelincik, reçeli

Gelincik Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gelincik Reçeli



gelincik reçeli nasıl yapılır - reçel tarifleri - reçel nasıl yapılır - gelincik reçeli yapılışı

Gelincik reçeli malzemeleri


1 kg gelincik çiçeği


1 kg toz şeker


5 su bardağı su


1 limonun suyu

Gelincik reçeli hazırlanışı


Çiçeklerin tohumlarını ve siyah kısımlarını keserek çıkarın

Yapraklarını kaynayan suya ilave edip bir taşım kaynatın

Ocaktan alın Bol suyla yıkayın

Yaprakları süzgece alıp suyunu süzdürün


Diğer tarafta su ile şekeri kaynatıp şurubu hazırlayın

Yaprakları bu şuruba ilave edin

Reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın

Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin

Sıcakken kavanozlara aktarıp kapağını sıkıca kapatın

Soğuyunca servis yapın

Gelincik


Gelincikgiller familyasından,

çiçeği parlak ve kırmızı bir bitkidir

Taç yaprakları şekerlemecilikte,

özellikle de yassı bonbonlar ve kırmızı renkli,

kokulu pişmiş şekerlemelerde gıda boyası olarak kullanılır

Kimi yörelerde ise tıpkı gül reçeli gibi reçeli yapılabilir

Hemen hemen her yörede kendiliğinden yetişir

Yol kenarlarından toplanan gelincikler bol suyla yıkanmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.