Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ceviz, hakkında, reçeli, söz

Ceviz Reçeli Hakkında Bir Kaç Söz

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ceviz Reçeli Hakkında Bir Kaç Söz



Hatay'da çok oluyor oraya da gitmek kısmet olmadı Ben de ozaman ben yapayım ceviz reçelini diyordum ama ham ceviz bulamıyordum Bu sene bu dileğimi çocuklar duymuş olacaklar ki halamların bağ evinde bir aile toplantısında birkaç ufaklık evin üst katına çıkıp oraya ulaşan ceviz ağacı dallarından bir miktar ceviz koparıp etrafa atmışlar Ben de nerelere attıklarını öğrenip dikenli çalılara ve Erdem'in ağlamalarına rağmen itina ile topladım tüm cevizleri Hepi topu 23 adet cevizdi ama benim işimi fazlasıyla görecekti


Eve getirdikten sonra 2 gün beklediler, yukardan toprak üzerine atıldıkları için bazı yerlerinde yara- bere vardı bekleyince o kısımlar kararmıştı Canım biraz sıkıldı ama elime hiç geçmeyebilirdi düşüncesi ile 2 fire vererek, bazılarının yaralı yerlerini bıçakla temizleyerek 21 tane cevizimi soyup hazırladım


1 hafta boyu heyacanla sularını değiştirdim Kireç kaymağı için hırdavatçılardan ve boyacılardan sönmemiş kireç aradım Meğer sönmemiş kireç inşaatlarda kullanılan bildiğimiz toz halindeki kireçmiş (top halde olanları da var ama toz olanını kullanıyoruz) Hani şu kocaman kağıt torbalarda olanlardan Bir inşaattan az miktarda isteyebilirsiniz yani


Reçel yapma öncesi tüm işlemler bittiğinde reçele dönüştürme kısmında kafam çok karıştı Çünkü elimdeki bir kaç tarifte bu kısımda değişik bir kaç şey vardı Kafam o kadar karışmış olacak ki yanlış yaptım ve önce duru suda haşlayıp yumuşatmam gereken cevizleri,acele etmemin de etkisi ile, direk şekerle birlikte kaynatmaya başladım 1 saat dolmadan şeker reçel kıvamına gelmişti ama cevizler hala çok sertti Orada hatırladım cevizleri önceden haşlamam gerektiğini Şekerden aldım duru suda haşlamaya başladım


Cevizlerim toplamda 3 saat (yarım saati düdüklüde) pişti ama tam olması gerektiği kadar yumuşak olmadılar Ben olmadı bunlar diye üzülüğ tarifi koymamayı düşünürken daha önceden ceviz reçeli yemiş bir arkadaşım tadınca bunların gayet güzel olduğunu sadece normalinden biraz daha sert olduğunu söyledi Ben de ozaman fotoğrafını çekip yayımlamaya karar verdim


Ceviz reçeli için cevizlerin mayıs sonu-haziran başı toplanmış olması gerekiyor Bir kürdan batırdığınızda içine giriyorsa yapılabilir demekmiş Bu sene artık geçti ama gelecek sene yapmak isterseniz zamanını geçirmeyin Reçel

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.