Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
incir, reçeli, yapılır

İncir Reçeli Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İncir Reçeli Nasıl Yapılır



İncir Reçeli Nasıl Yapılır - İncir Reçeli Yapımı - İncir Reçeli Tarifi
İncir Reçeli, küçük yeşil ilek (erkek) incirlerden yapılır Reçel yapılacak incirlerin büyük ve içinde çekirdek teşekkül etmiş olması iyi değildir, incirler küçük ceviz büyüklüğünde iken toplanır Daha büyük incirlerin içleri boş olduğu için reçelleri iyi olmaz İncirler küçük veya büyük olduğuna göre aşağıdaki tertiple reçel yapılır


60-80 adet yeşil incir,


1 kg şeker,


500 gr su,


1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu kullanılır


Önce incirler yıkanır, kabukları gayet ince olarak soyulur Kabuklar hususi kabuk soyma bıçağı ile soyulursa muntazam soyulmuş olur İncirler alt kısmındaki çekirdek evi küçük bir huninin uç kısmı batırılarak yuvarlak Resimde çıkarılır Bundan sonra incirler kaynayan su içinde 15- 20 dakika haşlanır


Soğuk suya atılarak diriltilir Sonra 1 kg şeker ve yarım kg sudan yapılan şurup içine atılarak pişirilir Pişirmeye incirler şeffaf oluncaya ve şurup koyulaşıncaya kadar devam edilir Ocaktan indirilmeden limon suyu veya limon tuzu ilave edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.