06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ravent Elma Marmeladı
elma marmeladı nasıl yapılır - elma marmeladı tarifi - marmelat tarifi - marmelat nasıl yapılır - Alman usulü marmelat - raventli marmelat
MALZEME
450 ml alan 3 kavanoz için:
700 g ravent,
1 yeşil kabuklu elma (Granny Smith, yaklaşık 200 g),
6 çorba kaşığı limon suyu,
200 ml elma suyu,
600 g pratik reçel şekeri
Yapılışı:
1 Raventi ayıklayın, uçlarını, kesin Raventleri ve elmayı yıkayarak kurulayın Raventleri kıyın Elmadan 3 dilim kesin, gerisini kıyın Raventi ve elmayı elma suyu ile birlikte uygun bir tencereye koyun, kapağını kapatın, kısık ateşte 5-8 dakika haşlayın (raventin yumuşamış olması gerekir)
2 Pişmiş meyveleri mikserle 5 püre haline getirin yaklaşık 500 g 5 çorba kaşığı limon suyu katın Püreyi soğumaya bırakın
3 Püreyi şeker ile bir tencereye dökün ve bir taşım kaynatın, kısık ateşte devamlı karıştırarak yaklaşık 4 dakika kaynatın Kaynama sırasında üstünde oluşan köpüğü alın Marmeladı kaynar su ile çalkalanmış 3 kavanoza bölüştürün, 1'er elma dilimi yerleştirin Kavanozları kapatın
alıntı
|
|
|