Mandalina Reçeli |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mandalina Reçelikahvaltılık tarifleri - reçel tarifleri - manadalinalı reçel tarifi Mandalina reçeli malzemeleri 2 kilo mandalina 3 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su Yarım limonun suyu Mandalina reçeli hazırlanışı Mandalinaların kabuklarını soyup dilimlerini ayırın Üç bardak tozşekere 2 su bardağı su ilave ederek kaynatın Mandalinaları şerbete ilave edin 2 dakika sonra taneleri şerbetin içinden çıkarıp başka bir kaba aktarın Şerbeti kaynatmaya devam edin Reçel kıvamına gelince mandalinaları tekrar ilave edin Yarım limon suyunu sıkarak reçeli ocaktan alın Ilınınca kavanoza aktarın Soğuduktan sonra kapağını sıkıca kapatın Dilediğiniz zaman servis yapın |
|