Elma Marmelatı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elma MarmelatıElma Marmelatı Tarifi - Elma Marmelatı Nasıl Yapılır - Elma Marmelatı Malzemeleri 15 kilo elma 250 gram toz şeker 1 adet çubuk tarçın Yapılışı Elmaları yıkayıp 4 eşit parçaya bölün Çekirdekleri çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun Tencereye bir miktar su ve tarçın koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun Elmalar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın Elmaları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin < Elmalara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe koyun Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın ılındığında cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin<> |
|