![]() |
Kuşburnu Marmelatı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuşburnu Marmelatı Tarifikuşburnu marmelatı nasıl yapılır ![]() Malzemeler taze kuşburnu su şeker Yapılışı Olgunlaşmış turuncu - kırmızı rengi almış kuşburnular bekletilmeden yıkanır, çiçek ve dip tarafları kesilerek temizlenir, marmelat yapılacak kazana konur ![]() Kaynatılacak tencerede kuşburnu yüzeyine kadar su konulur ![]() Kuşburnular ezilme kıvamına gelinceye kadar kaynatılır ![]() İyice yumuşayınca kuşburnular kaynama suyunun yardımıyla süzgeçten geçirilerek çekirdek ve zarlarından arındırılırlar ![]() Elde edilen kuşburnu ezmesi ince un eleğinden geçirilir ![]() Elerken eleğe el veya kaşıkla müdahale edilmemelidir ![]() Alta geçen elenmiş meyve ezmesi tekrar pişirilir ![]() Bu ikinci kaynatmada dibini tutmaması için tencere sürekli karıştırılmalıdır ![]() Kısık ateşte pelte kıvamını alıncaya kadar pişirilir ![]() Bu arada yüzeyde biriken köpükler sürekli atılmalıdır ![]() Ayrıca kaynayan kazanın içine temiz ve renk vermeyen bir şifon veya tül çorap atılarak tüycüklerin toplanması sağlanabilir ![]() İnmeye yakın kuşburnunun % 30u kadar şeker ilave edilir ![]() Şekerin erken ilave edilmesi renginin daha koyu olmasına sebep olur ![]() Sıcakken kavanozlara doldurup, ağzı tüketilme zamanına kadar açılmamalıdır ![]() Serin yerde muhafaza edilmelidir ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|