|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
aselsan’da, esrarengiz, intiharları, mühendis |
![]() |
ASELSAN’da esrarengiz mühendis intiharları |
![]() |
![]() |
#1 |
mate
|
![]() ASELSAN’da esrarengiz mühendis intiharlarıASELSAN’da esrarengiz mühendis intiharları 2006 yılının ağustos sabahı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dedektifler önce genç adamın ellerinin ve boynunun bağlanmış olduğunu düşünüyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() Uzun süren soruşturma ve dosya "intihar" olarak kapanıyor ![]() Ölen ASELSAN’nda çok önemli projelere imza atan makine mühendisi Hüseyin Başbilen ![]() ![]() ![]() ÖNEMLİ GÖREVLER Daha sonra bir intihar daha geliyor ![]() ![]() ![]() Bu defa ASELSAN’da üç yıldır görev yapan elektrik mühendisi Alim Ün tabancayla intihar ediyor ![]() ![]() ![]() Ve son olarak iki yıldır ASELSAN’nda görev yapan 26 yaşındaki Evrim Yançeken sabah saat 06 ![]() ![]() Şimdi soralım ![]() ![]() ![]() ASELSAN Türkiye’nin en gizli askeri/teknolojik çalışmalarının yapıldığı yerdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() GÖRGÜ TANIĞI YOK Paranoyak değilim ama ![]() ![]() ![]() ODTÜ mezunu çocukların bu "görgü tanığı olmayan" intiharları konusunda kuşku bulutları görüyorum ![]() Sanki bir "casus filmi"ni hatırlatırcasına ilgimi çekti ![]() Siz ne dersiniz? Araştırmaya değmez mi? 50 MİLYON $’LIK TÜRK FÜZESİ ALDI MİLLİ Savunma Bakanı Vecdi Gönül’le sohbet ederken çok önemli bazı gerçekleri öğreniyorum ![]() Ve biraz da kendimizle gurur duyalım diye bunları iletiyorum ![]() İşte ilginç bir gelişme: - Dünyanın en zengin isimlerinden biri olan Dubai Şeyhi Prens El Maktum, Türkiye’den 50 milyon dolarlık füze almış ![]() ![]() Savunma Bakanı Gönül, Maktum’la sohbet ederken, konu Türk Savunma Sanayii’ne gelmiş ![]() - "Örneğin çok gelişmiş füze teknolojimiz var ![]() Bu söz üzerine El Maktum, 50 milyon dolarlık Türk füzesi almış ![]() Diğer detaylara gelince ![]() ![]() ![]() - Türkiye ilk kez kendi uçak projesini tümüyle kendi teknolojisi ile gerçekleştirmiş ![]() ![]() ![]() - Türkiye savaş jetlerinin "Cam Kokpiti"ni dijital olarak yapmaya başlamış ![]() ![]() ![]() ![]() - Türkiye telsiz ve paletsiz zırhlı ihracatını da gerçekleştirmiş ![]() ![]() ![]() Evet, Türk mühendisleri bunları yapıyor ![]() ![]() ![]() Çevremizde kurulan "Ermenistan" , "Kürdistan" ve "Kıbrıs’ı kaybetme" hortlağına karşılık biraz gurur duyalım diye aktardım bunları ![]() ![]() ![]() Mühendislerimizi kutluyorum ![]() ![]() ![]() Yumurtalık’tan petrol satacakmış 25 Ocak’ta ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson ASAM’ın toplantısında şöyle diyor: "Türkiye Kuzey Irak’taki terör sorunları konusunda Irak yönetimiyle çözüm aramalıdır ![]() Ve dün öğreniyoruz ![]() Irak Milli Petrol Şirketi Türk firmalarına yeni bir şart koşmuş: "Irak Milli Petrol Şirketi’yle sözleşmelerini yenilemek isteyen Türk firmaları artık Kuzey Irak yönetimine başvuracak ![]() Biraz geri gidip birleştirelim: KAPILARI AÇIN ABD Dışişleri Bakanı Rice’ın ziyaretinden sonra Barzani her ortamda şu teklifi getirdi: - Türkiye petrolümüzü dünyaya satabilmemiz için bize kapı açsın ![]() Bunun özeti şudur: "Biz petrolün üzerine oturuyoruz ![]() ![]() ![]() Türkiye teklifi kabul etmedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama dinlemediler ![]() "Sabrımız taştı" dedik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇİZGİLER PEMBELEŞTİ Bardaklar, kovalar, testiler taştı ![]() ![]() ![]() Ve nihayet Barzani Türk firmaları üzerinden Ankara’ya "Bu petrol benim; Kerkük’e de gözünü dikme" mesajını bir "şart olarak" gönderdi ![]() Ben şımarıklığın bu kadarını görmedim ![]() ![]() ![]() İlginç gözlem! ABD Büyükelçisi Ross Wilson, önceki gün ASAM’da şöyle diyor: "Türkiye’ye geldiğim günden bugüne kadar geçen 13 ayda birçok Türk’ün ABD’nin PKK’yı desteklediğine inandığını gözlemledim ![]() ![]() ![]() Hayret doğrusu, acaba Türkler neden böyle düşünüyor? Oysa ABD bir "koordinatör" atamış durumda ![]() Durumumuz gayet iyi "koordine" ediliyor ![]() ![]() ![]() PKK "sözde ateşkes" ilan etmiş durumda ![]() ![]() Koordinasyonla siyasallaştırılmayı bekliyor ![]() ![]() ![]() ABD’li askerler Irak’ta her türlü durumu kontrol ediyor ![]() ![]() ![]() ![]() Yani Türklerin böyle düşünmesine ne gerek var ![]() ![]() ![]() Federasyon seçiminde kavga haftası FUTBOL Federasyonu Başkanlık seçimi için imza atan bazı delegeler imzaları attıktan sonra noterlere gidip "Benim imza işlemimi durdurun" dediler ![]() ![]() ![]() Çünkü ortada bir karışıklık var ![]() ![]() Hamdi Akın da bir adım attı ![]() ![]() ![]() ![]() Gözler Şenes Erzik’i bekliyor ![]() ![]() ![]() Sonuç olarak Hamdi Akın’ın ismi yıprandı ![]() ![]() M ![]() ![]() ![]() Bu haftaya dikkat ![]() ![]() ![]() Dijital demokrasi hurriyet ![]() ![]() ![]() Sorular şuydu: - Hrant Dink’in cenaze töreninde "Hepimiz Ermeniyiz" sloganı atılması doğru mu, yanlış mı? - Hrant Dink’in arkasından Fatiha okunması uygun mudur, değil mi? Evet-Hayır seçenekleriyle yapılan bu anket şöyle sonuçlandı: Yüzde 52 ![]() ![]() ![]() ![]() Yüzde 47 evet ![]() İlgilenmiyorum, yüzde 0 ![]() ![]() Bu ankete toplam 350 bin kişi katıldı ![]() ![]() ![]() ![]() Bu yüzden bu bir "interaktif heyecan"dır ![]() Bu bir "dijital demokrasi"dir ![]() ![]() Oy oranları ise şunu göstermektedir: Türkiye büyük bir çeşitlilik ve kültür zenginliğine sahiptir ![]() ![]() ![]() 29 Ocak 2007 Fatih ÇEKİRGE hürriyetim ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
angelesdream
|
![]() derin dewlet we bunları yürütenler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dizilere bıle konu oluyor bu olaylar yaa ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
rebellious23
|
![]() çok güzel bilgiler vermişsin emeğine sağlık terör türkiyenin kanayan yarası ve devamlı dışardan düğmelere basılarak kuklalar oynatıldığı için devem eder bu böle emeğine sağlık ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|